FrodeSy
Norbrygg-medlem
Det er noe jeg lurer på som jeg ikke har funnet svar på. Det gjelder (overraskende nok, jf overskrifta - NOT!) steeping av spesialmalt og spørsmål om steeping-temperatur har innvirkning på "utbytte" i form av farge, fylde og smak. Tenker her på noe tilsvarende som skjer ved mesking, men sjølsagt ikke det samme siden en ikke får konvertert sukkerstoff i spesialmalt til gjærbart sukker. Når en leser i diverse litteratur virker det som om anbefalt temperatur / metode varierer (etter alder på litteraturen?).
Ser ut til at Brew your own (250 classic clone recipes) anbefaler å foreta en minimesk med litt basismalt og spesialmalten, på 66-68 grader, i 45 minutt. Altså oppgir de ikke steeping som alternativ i sine oppskrifter. Dersom dette er den anbefalte metoden tar det jo bare 15 minutt lenger tid.
Edit: noen innspill her?
Ser ut til at Brew your own (250 classic clone recipes) anbefaler å foreta en minimesk med litt basismalt og spesialmalten, på 66-68 grader, i 45 minutt. Altså oppgir de ikke steeping som alternativ i sine oppskrifter. Dersom dette er den anbefalte metoden tar det jo bare 15 minutt lenger tid.
Edit: noen innspill her?