Hei!
Jeg benytter en Blichmann 15G på 3500W induksjon til mesking. Til nå har jeg bare mesket ved en temperatur og så hevet temperaturen til utmesk ved hjelp av resirkulering og induksjonsplata. Spørsmålet jeg lurer på er hvordan vørterens egenskaper blir påvirket av varmen ved et steg på 63 grader og ved heving til for eksempel 70 grader.
Når jeg hever temperaturen til utmesk (78 grc) så kjører jeg full effekt på plata. Vørteren som går inn i kjelen holder da rundt 90 grc, og dette gjør jeg mens jeg rører godt til hele mesken når utmesktemperatur.
Dersom jeg gjør det samme i et meskesteg, vil ikke den delen av vørteren som har blitt varmet opp over plata egentlig ha nådd utmesktemperatur og slikledes ha låst sin enzymaktivitet slik at det ikke vil ha noe for seg å benytte meskesteget på 70 grc?
Dersom jeg regulerer effekten ned slik at ingen del av vørteren ikke på noe tidspunkt overskyter temperaturen på neste meskesteg, vil jeg ikke da bruke meget lang tid på oppvarmingen av hele mesken? (Egentlig vil jeg vel aldri nå neste mesketemperatur dersom man tar hensyn til litt temperaturtap over tid i kjelen?).
Hvordan skal dette gjøres riktig?
:jaha:
Jeg benytter en Blichmann 15G på 3500W induksjon til mesking. Til nå har jeg bare mesket ved en temperatur og så hevet temperaturen til utmesk ved hjelp av resirkulering og induksjonsplata. Spørsmålet jeg lurer på er hvordan vørterens egenskaper blir påvirket av varmen ved et steg på 63 grader og ved heving til for eksempel 70 grader.
Når jeg hever temperaturen til utmesk (78 grc) så kjører jeg full effekt på plata. Vørteren som går inn i kjelen holder da rundt 90 grc, og dette gjør jeg mens jeg rører godt til hele mesken når utmesktemperatur.
Dersom jeg gjør det samme i et meskesteg, vil ikke den delen av vørteren som har blitt varmet opp over plata egentlig ha nådd utmesktemperatur og slikledes ha låst sin enzymaktivitet slik at det ikke vil ha noe for seg å benytte meskesteget på 70 grc?
Dersom jeg regulerer effekten ned slik at ingen del av vørteren ikke på noe tidspunkt overskyter temperaturen på neste meskesteg, vil jeg ikke da bruke meget lang tid på oppvarmingen av hele mesken? (Egentlig vil jeg vel aldri nå neste mesketemperatur dersom man tar hensyn til litt temperaturtap over tid i kjelen?).
Hvordan skal dette gjøres riktig?
:jaha: