Har en red ale stående på gjæringskar nå. Den har stått siden lørdag. Det er dødt i gjærlåsen men lokket buler opp. Bør den stikkes om nå til en ny gjæringsdunk , for så å tilsettes sukker og flaskes om en 8-9 dager?
Det synes å vere ei objektiv sanning at det er ein stor fordel at øla får stå i 14 dagar på gjæringsdunk. Dette sjølv om gjæringa er ferdig, for slik får gjæra rydda opp i diverse usmakar som kjem under gjæringsforløpet. Du kan sikkert stikke om til ny gjæringsdunk no, men det er ikkje nødvendig då det aukar faren for infeksjon. Faren er vel ikkje så stor sidan ølet er ferdiggjæra, men det er kanskje ikkje nødvendig å ta sjansen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.