Stikke om Red Ale

JoakimO

Norbrygg-medlem
Har en red ale stående på gjæringskar nå. Den har stått siden lørdag. Det er dødt i gjærlåsen men lokket buler opp. Bør den stikkes om nå til en ny gjæringsdunk , for så å tilsettes sukker og flaskes om en 8-9 dager?
 
Det synes å vere ei objektiv sanning at det er ein stor fordel at øla får stå i 14 dagar på gjæringsdunk. Dette sjølv om gjæringa er ferdig, for slik får gjæra rydda opp i diverse usmakar som kjem under gjæringsforløpet. Du kan sikkert stikke om til ny gjæringsdunk no, men det er ikkje nødvendig då det aukar faren for infeksjon. Faren er vel ikkje så stor sidan ølet er ferdiggjæra, men det er kanskje ikkje nødvendig å ta sjansen.

edit: skrivefeil
 
Okei. Så da kan jeg gjøre alt på samme dag om 9 dager da. Stikke om til nytt gjæringskar, tilsette sukker og flaske
 
Tilbake
Topp