Brygget et brygg (Belgian Wit med WLP400) delt i to batcher fredag 18. mai.
Begge ballongene står i et rom med temperatur ca 21-23 grader og det har ploppet godt i gjærlåser fram til onsdag.
Den ene ballongen plopper fortsatt, mens det i den andre ikke er noe plopping lenger, der har også væsken i gjærlåsen nå lagt seg på likt nivå i begge kamrene, i den andre er kammeret nærmest ballongen tomt for væske.
Hva betyr dette? Er det noe poeng å måle SG ennå? Hva kan man gjøre hvis gjæringen har stoppet opp?
Begge ballongene står i et rom med temperatur ca 21-23 grader og det har ploppet godt i gjærlåser fram til onsdag.
Den ene ballongen plopper fortsatt, mens det i den andre ikke er noe plopping lenger, der har også væsken i gjærlåsen nå lagt seg på likt nivå i begge kamrene, i den andre er kammeret nærmest ballongen tomt for væske.
Hva betyr dette? Er det noe poeng å måle SG ennå? Hva kan man gjøre hvis gjæringen har stoppet opp?