hehe - du kan tørke opp!
Jeg er tilhenger av å gjære åpent, som
@Kold Brygg snakker om, men i motsetning til ham har jeg rikelig med erfaring med at det putrer over. Så nå monterer jeg alltid utblåsningsutstyr før det kommer så langt. Det er jo ikke noe poengi å la det renne over. Det går sikkert bra med den dunken din, men som du sier, så blir mye borte, og om du sørger for at allt er desinfisert, kan du bruke gjæren som tyter over i utblåsningsbeholderen. Jeg mener at du noen ganger kan miste så mye gjær at det blir lite igjen til å dra gjæringa ferdig, og da er det en løsning å helle gjære tilbake i dunken. Lar du den stå i kjøleskap imens, kan du bare gi den litt vørter, riste godt og la den komme opp i full aktivitet før du heller den tilbake.
Hva når slangen går tett?
Plukk vekk pakningen til gjærlåsen, så kan du få ned en slange med større diameter. Det kan være kjekt å ha et ekstra lokk til det, så kan du tilpasse hullet bedre til slangen. Det må være såpass tight at du må streve litt for å få slangen nedi.