Satte kveld til julaften mitt første øl noensinne til gjæring (et pilsner-sett, ferdighumlet fra bryggselv). I stedet forå bruke lager-gjær, satte jeg ølet med california ale yeast fra whitelabs, litt for å forenkle temperaturkravet og forkorte gjæringstiden. Dette var et tips jeg fikk fra ansatte på bryggselv, så regner med at dette går greit.
Så til poenget; nå har stormhjæringen fylt gjærlåsen med skum og annet slagg to ganger. Er dette et stort problem? Blant annet med tanke på infeksjoner? Gjærlåsen ble vasket med star san og fylt med vodka. Har forøvrig brukt to pakker gjær, på anbefaling fra bryggselv.... Noen som har tips til en nybegynner?
Så til poenget; nå har stormhjæringen fylt gjærlåsen med skum og annet slagg to ganger. Er dette et stort problem? Blant annet med tanke på infeksjoner? Gjærlåsen ble vasket med star san og fylt med vodka. Har forøvrig brukt to pakker gjær, på anbefaling fra bryggselv.... Noen som har tips til en nybegynner?