Stout og ESB

Planlegger de neste bryggene og tenkte å lage en Stout og en ESB.

Begge er på 21l.
Planlegger å gjenbruke gjæren fra Stout til ESB.
Ser det greit ut?

Stout:
Amount Item Type % or IBU
3,10 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 68,13 %
0,50 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 10,99 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 10,99 %
0,20 kg Carafa Special III  Grain 4,40 %
0,15 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3,30 %
0,10 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 2,20 %
20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 13,7 IBU
20,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 10,1 IBU
25,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (30 min) Hops 13,1 IBU
20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (5 min) Hops 2,7 IBU
1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,016 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,42 %
Bitterness: 39,6 IBU
Est Color: 69,2 EBC


ESB:
Amount Item Type % or IBU
4,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 88,24 %
0,35 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 6,86 %
0,25 kg Munich Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 4,90 %
15,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (Dry Hop 3 days) Hops - 
20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 13,3 IBU
25,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 12,2 IBU
25,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 9,4 IBU
20,00 gm Fuggles [4,50 %] (5 min) Hops 2,0 IBU
15,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (2 min) Hops 0,8 IBU
1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,058 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,12 %
Bitterness: 37,6 IBU
Est Color: 18,9 EBC
 
Det tror jeg også.  Jeg lagde en kanongod bitter i fjor, og brukte mye av det samme som du gjør - bare med mer munchenmalt.  (15%).  Og så brukte jeg 10 % sukker for å gi den en litt lettere kropp, noe som funket bra. (Jeg har ofte litt problemer med skikkelig utgjæring).

Stauten bestiller jeg herved 1 flaske av.
 
Vi får se om det kommer noe på flasker eller om du må komme på loftet og få en smak fra fat.
Men først må det brygges, og det blir nok en gang etter påske.
 
Har så mange tørste naboer så jeg skal lage 40 liter stout isteden for, men jeg har kun et rør WLP002.
Hva tror dere er best, lage en starter som jeg deler i 2 og lager nye startere på,
eller benytte en en WLP001 som jeg skummet av på halvparten og WLP002 på andre halvparten.
 
tror jeg ville gått for en av hver.
Da har du jo mulighet til å lære mer om forskjellen på de forskjellige gjærstammene.
 
Ja, er jo sant det, og tryggere på å få nok gjær.

Oppskriftene har blitt endret litt, hadde ikke nok humle til 40 liter så jeg la til til Challenger som bitterhumle på ESB'en



Stout:
Amount Item Type % or IBU
6,10 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 70,91 %
0,90 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 10,47 %
0,90 kg Caramel/Crystal Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 10,47 %
0,50 kg Roasted Barley (1300,0 EBC) Grain 5,82 %
0,20 kg Carafa special II (1150,0 EBC) Grain 2,33 %
70,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 25,5 IBU
30,00 gm Fuggles [4,11 %] (30 min) Hops 5,7 IBU
20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (10 min) Hops 2,6 IBU
1,00 items Immersion Chiller (Boil 15,0 min) Misc 
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 min) Misc 
2,00 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc 
2 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,016 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,38 % 
Bitterness: 33,8 IBU
Est Color: 69,1 EBC


ESB:
Amount Item Type % or IBU
7,50 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 81,52 %
1,00 kg Munich Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 10,87 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 7,61 %
50,00 gm Challenger [7,50 %] (60 min) Hops 21,5 IBU
30,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (Dry Hop 3 days) Hops - 
50,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 12,9 IBU
20,00 gm Fuggles [4,50 %] (5 min) Hops 1,0 IBU
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 min) Misc 
2,00 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc 
2 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,055 SG
Est Final Gravity: 1,018 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,84 %
Bitterness: 35,4 IBU
Est Color: 19,9 EBC
 
Det virker på meg som om du er i overkant raus med Whirlfloc-tablettene dine. Jeg leste i går kveld på Morebeer.com at en halv tablett er tilstrekkelig for en batch av den størrelsen du snakker om. Dvs. det var den slutningen jeg dro av omtalen/produktbeskrivelsen. Får ikke sjekket det på ny her jeg sitter, websider med "alcohol and tobacco" er bannlyst og sperret. Men kanskje du har andre erfaringer, så hva vet jeg. Ville bare nevne det :) Har Whirlfloc i "medisinskapet" selv, men har ikke prøvd dem ennå.
 
Tilbake
Topp