Sukker roer?

Lurer på å teste planting av sukker roer. Ingen som tilfeldigvis har testet den i noen form av gjæret brygg? Har ikke smakt sirup av beter, så aner ikke hvor mye «tilleggssmak» det er i den…
 
Lurer på å teste planting av sukker roer. Ingen som tilfeldigvis har testet den i noen form av gjæret brygg? Har ikke smakt sirup av beter, så aner ikke hvor mye «tilleggssmak» det er i den…
Hjembrenten i undommen - ikke at jeg drakk så veldig mye av det, men den var der - var jo laga av sukker fra roer. Når belgierne bruker sukker i ølet sitt, er det stort sett fra roer, og det gjelder sirupen deres, også. Det er ingen tilleggssmak fra det raffinerte roesukkeret, så vidt jeg skjønner.

Men om raffineringsgraden er lavere? Kanksje du kan få litt hjelp her: https://www.instructables.com/Making-Sugar-From-Sugar-Beets/
 
Om det raffineres kommersielt er nok alle ekstra smaker borte, enig i det. Men om jeg koker inn ferske beter til sirup blir det nok «noe attåt» spørsmålet er om det er til sorg eller glede…
 
Sist redigert:
Om det raffineres kommersielt er nok alle ekstra smaker borte, enig i det. Men om jeg koker inn ferske roer til sirup blir det nok «noe attåt» spørsmålet er om det er til sorg eller glede…
Dessverre sier ikke karen i artikkelen jeg lenka til, noe om smaken. Om du dyrker noen beter, finner du vel ut av det. Det ser ikke ut til å være noe enormt arbeidskrevende prosjekt. Så har du interesse for sånt, er dette sikkert gøy:).
 
Familien (mor) gikk på sukkerrør slang på Cuba for noen tiår siden. Det var heller ikke noe jeg ville hatt i et øl
 
Jeg knaska på noen sukkerroer på Jamaica i sommer, det var egentlig ikke noe særlig godt… :p
I min barndom gikk vi på kålrotslang i åkeren til prestegården. Kålrot er såpass godt at vi syntes det var verdt risikoen - som vel ikke var så stor:). Så vidt jeg skjønner, smaker ikke sukkerroer veldig forskjellig - sjøl om de inneholder 20% sukker.

Men om jeg ville hatt kålrotsirup i ølet mitt ... tjann... nei! Men du kan være sikker på at noen har prøvd det, eller noe lignende - i alle fall i USA:). De lager jo gresskar-øl.

edit: Lo and behold:): https://www.instructables.com/Beetroot-Beer/
 
Sist redigert:
I min barndom gikk vi på kålrotslang i åkeren til prestegården. Kålrot er såpass godt at vi syntes det var verdt risikoen - som vel ikke var så stor:). Så vidt jeg skjønner, smaker ikke sukkerroer veldig forskjellig - sjøl om de inneholder 20% sukker.

Men om jeg ville hatt kålrotsirup i ølet mitt ... tjann... nei! Men du kan være sikker på at noen har prøvd det, eller noe lignende - i alle fall i USA:). De lager jo gresskar-øl.

edit: Lo and behold:): https://www.instructables.com/Beetroot-Beer/
Det finnes noen varianter


Les om Mikeli her o_O
 
I min barndom gikk vi på kålrotslang i åkeren til prestegården. Kålrot er såpass godt at vi syntes det var verdt risikoen - som vel ikke var så stor:). Så vidt jeg skjønner, smaker ikke sukkerroer veldig forskjellig - sjøl om de inneholder 20% sukker.

Men om jeg ville hatt kålrotsirup i ølet mitt ... tjann... nei! Men du kan være sikker på at noen har prøvd det, eller noe lignende - i alle fall i USA:). De lager jo gresskar-øl.

edit: Lo and behold:): https://www.instructables.com/Beetroot-Beer/
Haha, det forsøket med rødbeter var håpløst :p

Men nå er jeg ikke enig i at beter smaker litt som kålrot altså! Har smakt de fleste "vanlige betetypene, og det er stor variasjon dem i mellom også. Kanskje en cider er mer riktig bruksområde? Uansett, plantes skal det - som jeg pleide å si til barna - det er ikke lov å si du ikke liker det før du har smakt :) At det blir en oppdagelse som snur alt vi kan om brygging på hodet er jeg sikker på det ikke blir :p
 
Tilbake
Topp