I løpet av helgen brygget jeg meg en porter. Jeg er egentlig godt fornøyd, det hele gikk relativt smertefritt, tatt i betraktning at jobben ble gjort på kjøkkenet, men induksjonsovn og det faktum at jeg har 4 barn i alderen 5 år til 4 måneder hengende rundt beina. Mor har selvfølgelig gjort en god insats for å gi far noenlunde levelige arbeidsforhold. Men så skjer det, når barna har gått og lagt seg og freden har senket seg over både kjøkken og vørter, jeg feiler - omtrent som landslaget gjorde i går kveld - så gjorde også jeg en dårlig jobb. Hva det var som gjorde det er jeg usikker på, har egentlig ingen å skylde på heller - kun meg selv.
Da jeg skulle ha vørteren over i gjæringskaret, fikk jeg plutselig for meg at sukkerlake det må man ha.... Så det laget jeg, blandet oppi og satte meg fornøyd ned, helt til jeg begynte å tenke. Pokker heller - sukkerlake er ved flasking og ikke gjæring.
Hva skjer egentlig da med vørteren min? Oppskriften min tilsa en OG på 1040, vørteren var spot-on 1040 FØR uhellet var ute. Batc`en er på 14 liter og sukkerlaken består av 0,5 liter med 90 gram sukker. Jeg tok en ny OG og fikk den til 1036, men da var nok ikke vørteren 20 grader så jeg konkluderte med at OG ikke tok skade av dette. Utgjør denne sukkermengden såpass lite at det får ingen betydning? Dersom det skulle få betydning ville jeg vel anta at alkoholprosenten vil bli litt høyere enn først antatt...
Gjæren koser seg ihvertfall, det boblet ivrig i gjærlåsen i dag morges.
Da jeg skulle ha vørteren over i gjæringskaret, fikk jeg plutselig for meg at sukkerlake det må man ha.... Så det laget jeg, blandet oppi og satte meg fornøyd ned, helt til jeg begynte å tenke. Pokker heller - sukkerlake er ved flasking og ikke gjæring.
Hva skjer egentlig da med vørteren min? Oppskriften min tilsa en OG på 1040, vørteren var spot-on 1040 FØR uhellet var ute. Batc`en er på 14 liter og sukkerlaken består av 0,5 liter med 90 gram sukker. Jeg tok en ny OG og fikk den til 1036, men da var nok ikke vørteren 20 grader så jeg konkluderte med at OG ikke tok skade av dette. Utgjør denne sukkermengden såpass lite at det får ingen betydning? Dersom det skulle få betydning ville jeg vel anta at alkoholprosenten vil bli litt høyere enn først antatt...
Gjæren koser seg ihvertfall, det boblet ivrig i gjærlåsen i dag morges.