Petter F
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg driver og pønsker på å få lagd et surøl snart, Lambic-aktig, sekundærgjæret med WLP Belgian Sour Mix.
1. Humle
Er vel om å gjøre å bruke gammel humle, 3 år, for å ikke få med så mye bitterhet, men likevel konserverende egenskaper. Har noe gammel hersbrucker og cascade (1-1.5 år) som jeg tenker å bruke, har vært oppbevart i fryser. Bør jeg ta humlen opp i romtemperatur og tørke den, eller la den ligge? Er det ikke en fordel å koke humla lenge for å unngå gammel humlesmak; risikerer jeg ikke da at det blir mye bitterhet, og dårlige forhold for noen av bakteriene jeg skal putte oppi?
2. Gjæringskar
Har vært med og brygget surøl før og da brukte vi glassballonger for å hindre diffusjon av oksygen i løpet av gjæringen. Har ikke sett at hjemmebryggerbutikkene i hovedstadsområdet fører store glassballonger. Vil for eksempel Better Bottle funke som dedikert surølgjæringskar?
Jeg driver og pønsker på å få lagd et surøl snart, Lambic-aktig, sekundærgjæret med WLP Belgian Sour Mix.
1. Humle
Er vel om å gjøre å bruke gammel humle, 3 år, for å ikke få med så mye bitterhet, men likevel konserverende egenskaper. Har noe gammel hersbrucker og cascade (1-1.5 år) som jeg tenker å bruke, har vært oppbevart i fryser. Bør jeg ta humlen opp i romtemperatur og tørke den, eller la den ligge? Er det ikke en fordel å koke humla lenge for å unngå gammel humlesmak; risikerer jeg ikke da at det blir mye bitterhet, og dårlige forhold for noen av bakteriene jeg skal putte oppi?
2. Gjæringskar
Har vært med og brygget surøl før og da brukte vi glassballonger for å hindre diffusjon av oksygen i løpet av gjæringen. Har ikke sett at hjemmebryggerbutikkene i hovedstadsområdet fører store glassballonger. Vil for eksempel Better Bottle funke som dedikert surølgjæringskar?