I sommer brygget vi en batch med surøl som deretter ble plassert i en krypkjeller hvor vi trodde temperaturen skulle være nokså konstant. Nå viser det seg at det blir langt lavere (ca 4grader) temperatur når det blir kaldere ute - det betyr at vi kan se temp ned mot 0 grader, og noe må mao gjøres!
Brygget er tappet på en ordinær 30-liters bøtte, sist jeg sjekket var det kommet noe mugg ved gjærlåsen og ved tappekrana.
Så, hva gjør vi nå? Enten kan vi transportere hele bøtta hjem igjen (kjøretur på 3 timer) og deretter finne et mer egnet sted - eller så må det tappes. For det er vel ikke bra med slik svingninger og en såpass heftig nedkjøling?
Om vi tapper det nå - og lagrer det på flaske, er det da viktig å velge champagne/growler - for å unngå flaskebomber? Kom til å tenke på det når jeg kjøpte en Geuze som hadde champiskork og 20 års holdbarhet.
Brygget er tappet på en ordinær 30-liters bøtte, sist jeg sjekket var det kommet noe mugg ved gjærlåsen og ved tappekrana.
Så, hva gjør vi nå? Enten kan vi transportere hele bøtta hjem igjen (kjøretur på 3 timer) og deretter finne et mer egnet sted - eller så må det tappes. For det er vel ikke bra med slik svingninger og en såpass heftig nedkjøling?
Om vi tapper det nå - og lagrer det på flaske, er det da viktig å velge champagne/growler - for å unngå flaskebomber? Kom til å tenke på det når jeg kjøpte en Geuze som hadde champiskork og 20 års holdbarhet.