Bare lurer på om det er normalt at hveteøl smaker litt syrlig når det kommer rett fra gjæringskaret, eller om brygget mitt rett og slett er blitt infisert?
Jeg har ingen erfaring med brygging av hveteøl fra før.
Jeg fordelte brygget på to gjæringskar, og begge smakte nøyaktig likt ved tapping.
Gjæra jeg har brukt er Wyeast Weihenstephan (helt ny). Hvetemaltekstrakt (både tørt og flytende) fra Brewferm. Alt ble kokt. Jeg laget rikelig med forkultur i to separate en-liters norgesglass som ble tilsatt hver sin bøtte, nøyaktig slik jeg pleier å gjøre.
Alle forholdsregler for å unngå infeksjon ble tatt. Det eneste jeg ikke gjorde, (men som jeg pleier å gjøre) var å helle vørteren over på gjæringskaret i kokvarm tilstand og la den kjøle seg ned i bøtta. Vørteren ble altså kjølt ned i gryta og deretter helt over på gjæringskarene i avkjølt tilstand. Begge bøttene var sterilisert med kokhett vann og fosforsyre.
Men nå er jeg altså litt bekymret ...
MK
Jeg har ingen erfaring med brygging av hveteøl fra før.
Jeg fordelte brygget på to gjæringskar, og begge smakte nøyaktig likt ved tapping.
Gjæra jeg har brukt er Wyeast Weihenstephan (helt ny). Hvetemaltekstrakt (både tørt og flytende) fra Brewferm. Alt ble kokt. Jeg laget rikelig med forkultur i to separate en-liters norgesglass som ble tilsatt hver sin bøtte, nøyaktig slik jeg pleier å gjøre.
Alle forholdsregler for å unngå infeksjon ble tatt. Det eneste jeg ikke gjorde, (men som jeg pleier å gjøre) var å helle vørteren over på gjæringskaret i kokvarm tilstand og la den kjøle seg ned i bøtta. Vørteren ble altså kjølt ned i gryta og deretter helt over på gjæringskarene i avkjølt tilstand. Begge bøttene var sterilisert med kokhett vann og fosforsyre.
Men nå er jeg altså litt bekymret ...
MK