Nej ingen stout tyvärr.Kan det ha vært Lervig Konrad Stout? Lokal øl i Stavanger, brygget siden 2010.
Nej ingen stout tyvärr.Kan det ha vært Lervig Konrad Stout? Lokal øl i Stavanger, brygget siden 2010.
Tack!Det gir raskt smak. 1-2% vil du nok merke.
Peated malt er røkt på torv. Gir gjerne tjærepreget røyksmak, spesielt hvis torven er sanket nær havet. Den typen røksmak du finner i Islay Whisky f.ex. Brukes med varsomhet ja. Blir fort overhveldende.Har inte provat peated malt.
Jag har rökt hemmamältat korn med enris.
Provat i öl med olika mängder, mycket röksmak meningen tjära.
Ger peated malt en tjärsmak skall jag absolut prova det.
Har du några förslag hur förhållandet mellan pale-ale malt o peated malt bör vara?
Det er flere forskjellige produsenter og grad av "peat", samt at du har malten fra Castle som heter whisky malt. Hvertfall 4-5 forskjellige produsenter og disse vil jo da være forskjellig intensitet på. Ikke kjøp 10 kg av den første du finner...Kul att få många bra råd.
Behövs det extra sötma till ölen eller bidrar peated malt med några söta toner?
Antal gram | Type |
3800kg | Pilsnermalt |
6.3 kg | Hallertau (aa 15.4) |
0.6 kg | pike (humleekstrakt tilsatt etter ferdig øl for å justere bitterhet) |
Antal gram | Type |
1,465 kg | Pilsnermalt |
3 gr | Hallertau (aa 15.4) |
0.10 kg | pike (humleekstrakt tilsatt etter ferdig øl for å justere bitterhet) |
av det jeg fant på den er detteHumle i start av kok eller senere ?
Justere bitterhet med pike til ...?