Har en tripel i sekundærkaret nå.
Den består av 80 % pilsnermalt og 20 % vanlig, hvitt sukker (prosent av gjæringsbart materiale, ikke vekt.. var 2,8 kg malt og littegrann over 500 g sukker), east kent golding humle og T-58 tørrgjær. Meskingen var på 63 grader i en og en halv time, OG ble 1.072.
Jeg startet gjæringen på 20c, og lot den stige opp mot 27-28 grader etter to dager.
Nå sitter jeg litt sjokkert og studerer hydrometeret mitt, den er nede i 1.002!!!
Hvordan er det mulig????! Selv om hydrometeret skulle vise bittelitt feil så er det jo voldsomt uansett!
Den består av 80 % pilsnermalt og 20 % vanlig, hvitt sukker (prosent av gjæringsbart materiale, ikke vekt.. var 2,8 kg malt og littegrann over 500 g sukker), east kent golding humle og T-58 tørrgjær. Meskingen var på 63 grader i en og en halv time, OG ble 1.072.
Jeg startet gjæringen på 20c, og lot den stige opp mot 27-28 grader etter to dager.
Nå sitter jeg litt sjokkert og studerer hydrometeret mitt, den er nede i 1.002!!!
Hvordan er det mulig????! Selv om hydrometeret skulle vise bittelitt feil så er det jo voldsomt uansett!