T-58, heftig utgjæring!

Har en tripel i sekundærkaret nå.
Den består av 80 % pilsnermalt og 20 % vanlig, hvitt sukker (prosent av gjæringsbart materiale, ikke vekt.. var 2,8 kg malt og littegrann over 500 g sukker), east kent golding humle og T-58 tørrgjær. Meskingen var på 63 grader i en og en halv time, OG ble 1.072.
Jeg startet gjæringen på 20c, og lot den stige opp mot 27-28 grader etter to dager.
Nå sitter jeg litt sjokkert og studerer hydrometeret mitt, den er nede i 1.002!!!  :eek:
Hvordan er det mulig????!  Selv om hydrometeret skulle vise bittelitt feil så er det jo voldsomt uansett!
 
Mesketemperaturen var kanskje litt for lavt? Og sukkeret er 100% forgjærbar.

Ok, ølet skal være ganske tørr da og våre nederlandske hjemmebryggerkollegaer bruker å meske på
60° C      50 min
70° C      25 min

Og som OG og FG har de resp. 1076 og 1008. Nederlenderne brukte også 20% sukker forresten.

Kanksje en grei idé å sjekke hydrometeret i vanlig springvann på 20° C for å se om det finnes noe avvik fra 1.000?
 
Tilbake
Topp