Ærede forum!
Jeg satte en juleAle (Bakke Brygg JuleAle 2014) sist søndag (22,5 liter, OG 1.060). Gjæringen kom godt igang, og det så veldig bra ut. Sto i et kjellerrom på rundt 17-18C. I går (torsdag) skulle jeg sette inn en ovn i rommet, pga at temperaturen i rommet var begynt å synke til under 16 grader. Satte på ovnen (en oljefylt varmeovn), satte termostaten på fullt, max effekt. Ville jo at det skulle gå fort å varme opp rommet til ønsket temp., må vite! Det som da skjedde skjønner dere sikkert... ja, jeg glemte SELVFØLGELIG av hele driten. Resultatet ble at mitt stakkars juleAle ble stående i en romtemp. på OVER 30 grader i flere timer! (( Jeg har ikke åpnet for å lukte/måle SG/smake på det ennå, det kommer jeg til å gjøre i kveld.
Men jeg lurer jo selvfølgelig på hvor stor sjanse det er for at dette ølet nå er ødelagt. Hva tror dere?
Jeg satte en juleAle (Bakke Brygg JuleAle 2014) sist søndag (22,5 liter, OG 1.060). Gjæringen kom godt igang, og det så veldig bra ut. Sto i et kjellerrom på rundt 17-18C. I går (torsdag) skulle jeg sette inn en ovn i rommet, pga at temperaturen i rommet var begynt å synke til under 16 grader. Satte på ovnen (en oljefylt varmeovn), satte termostaten på fullt, max effekt. Ville jo at det skulle gå fort å varme opp rommet til ønsket temp., må vite! Det som da skjedde skjønner dere sikkert... ja, jeg glemte SELVFØLGELIG av hele driten. Resultatet ble at mitt stakkars juleAle ble stående i en romtemp. på OVER 30 grader i flere timer! (( Jeg har ikke åpnet for å lukte/måle SG/smake på det ennå, det kommer jeg til å gjøre i kveld.
Men jeg lurer jo selvfølgelig på hvor stor sjanse det er for at dette ølet nå er ødelagt. Hva tror dere?