Firefighterkristian
Norbrygg-medlem
I kampens hete, da jeg gikk gjennom forskjellige nettsteder så fant jeg da altså denne artige saken her: http://www.ebay.com/itm/Tap-A-Draft-Starter-Kit-Uses-16-gram-CO2-Cartridges-Home-Brewing-Kegerator-/360477261104?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53ee1e7d30
Denne gikk da selvfølgelig rett inn i handlekurven :
Om det var ett lurt kjøp eller ikke, det kan sikkert diskuteres, og har også gått noen runder med meg selv, men syntes det virket som en god ide akkurat da.
Leste at man kan enten tilsette sukker i brygget for karbonering på vanlig måte, og sette på kork og la stå noen uker slik at det fikk tid til å danne kullsyre, eller man kunne utføre såkalt "forced carbonation" ved å helle oppi brygget for deretter å trykksette med Co2 patron og la stå i 3-4 uker med tappekran tilkoblet. Etter at brygget er ferdig tilsatt Co2, så måtte jeg belage meg på å bytte patron da denne ble nesten brukt opp til å tilsette kullsyre til ølet.
Nå skal det sies at jeg leste i ETTERKANT at bestillingen var gjort ett annet sted at man kunne tappe fra flaska i 6-8 uker, og at flaskene holdt til hvertfall 6 eller 8 brygg.
Vil det da si at man må kjøpe seg nye flasker etter hvert åttende brygg og at ølet holder seg friskt i flaska i kun 6-8 uker?!
Men det jeg lurer på er om det er noen som har erfaringer med dette systemet og om dere har noen synspunkter?!
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen
Denne gikk da selvfølgelig rett inn i handlekurven :
Om det var ett lurt kjøp eller ikke, det kan sikkert diskuteres, og har også gått noen runder med meg selv, men syntes det virket som en god ide akkurat da.
Leste at man kan enten tilsette sukker i brygget for karbonering på vanlig måte, og sette på kork og la stå noen uker slik at det fikk tid til å danne kullsyre, eller man kunne utføre såkalt "forced carbonation" ved å helle oppi brygget for deretter å trykksette med Co2 patron og la stå i 3-4 uker med tappekran tilkoblet. Etter at brygget er ferdig tilsatt Co2, så måtte jeg belage meg på å bytte patron da denne ble nesten brukt opp til å tilsette kullsyre til ølet.
Nå skal det sies at jeg leste i ETTERKANT at bestillingen var gjort ett annet sted at man kunne tappe fra flaska i 6-8 uker, og at flaskene holdt til hvertfall 6 eller 8 brygg.
Vil det da si at man må kjøpe seg nye flasker etter hvert åttende brygg og at ølet holder seg friskt i flaska i kun 6-8 uker?!
Men det jeg lurer på er om det er noen som har erfaringer med dette systemet og om dere har noen synspunkter?!
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen