Hei folkens,
Jeg har en Lindr benkkjøler http://humleogmalt.no/KONTAKT40.
Fat står til enhver tid tilkoblet og disse er romtemperert. Rommet pleier å holde mellom 19-20c.
Nå har jeg vært borte i pinsen, og temperaturen i rommet har falt til 15-16c.
Jeg tok meg en IPA da jeg kom hjem isted, og til min store overraskelse var den kraftige, nesten beske ettersmaken jeg ikke liker, nærmest forsvunnet fra ølet.
Derfor lurer jeg på om usmaken oppstår pga. at ølet oppbevares for varmt, og at selv om ølet kjøles ned i tappeanlegget, så forsvinner ikke eventuelle usmaker fra det varme fatet? IPA'en er ikke mer enn 5-6 uker gammel.
Eller kan usmaken ha blitt dempet i modning? Ca. 1 uke siden jeg smakte sist.
Jeg har en Lindr benkkjøler http://humleogmalt.no/KONTAKT40.
Fat står til enhver tid tilkoblet og disse er romtemperert. Rommet pleier å holde mellom 19-20c.
Nå har jeg vært borte i pinsen, og temperaturen i rommet har falt til 15-16c.
Jeg tok meg en IPA da jeg kom hjem isted, og til min store overraskelse var den kraftige, nesten beske ettersmaken jeg ikke liker, nærmest forsvunnet fra ølet.
Derfor lurer jeg på om usmaken oppstår pga. at ølet oppbevares for varmt, og at selv om ølet kjøles ned i tappeanlegget, så forsvinner ikke eventuelle usmaker fra det varme fatet? IPA'en er ikke mer enn 5-6 uker gammel.
Eller kan usmaken ha blitt dempet i modning? Ca. 1 uke siden jeg smakte sist.