Hei,
Vurderer å skaffe meg et tappetårn med øl fra nedkjølte corneliusfat som skal stå i et kjøleskap.
Jeg har en liten bod i forbindelse med kjøkkenet der jeg ønsker å montere tappetårnet. Et alternativ er å ha kjøleskapet i boden, men da jeg helst trenger plassen til andre ting ønsker jeg å plassere kjøleskapet i kjelleren. Men da vil det bli ca 1-1,5 meter med tappeslange som ikke får kjøling.
1. Vil det bli slik at de første desiliterne er bare å tømme i sluken ved første tapping, eller blir volumet i slangen så lite at det ikke vil bli lunket øl i glasset?
2. Det kan sikkert gå over en uke mellom tapping, er det da en kilde til bakterier da slangene ikke er avkjølt?
3. Vil det da bli problemer med skum mm?
4. Er det andre problemer so m kan oppstå?
Vurderer å skaffe meg et tappetårn med øl fra nedkjølte corneliusfat som skal stå i et kjøleskap.
Jeg har en liten bod i forbindelse med kjøkkenet der jeg ønsker å montere tappetårnet. Et alternativ er å ha kjøleskapet i boden, men da jeg helst trenger plassen til andre ting ønsker jeg å plassere kjøleskapet i kjelleren. Men da vil det bli ca 1-1,5 meter med tappeslange som ikke får kjøling.
1. Vil det bli slik at de første desiliterne er bare å tømme i sluken ved første tapping, eller blir volumet i slangen så lite at det ikke vil bli lunket øl i glasset?
2. Det kan sikkert gå over en uke mellom tapping, er det da en kilde til bakterier da slangene ikke er avkjølt?
3. Vil det da bli problemer med skum mm?
4. Er det andre problemer so m kan oppstå?