Har hatt et Saison ekstraktsett (faktisk) stående til gjæring på ordinært gjærings-spann i en drøy uke, men måtte reise vekk i lengre tid. Den hadde ikke avsluttet gjæringen ift forventet FG, og det produserte fortsatt CO2. For å unngå at den skulle stå fryktelig lenge på dunken etter ferdig gjæring (noe som i seg selv er krise), så tenkte jeg at det var ok å overføre til fat - for så at den gjærer ferdig der. Har trykk-kontroll på fatet. Fikk ca 1 grad temperaturfall i forbindelse med overføringen, men øker temp i skapet igjen. Opplever 1 døgn etter øverføringen at det ikke har bygget seg noe trykk i fatet. Kan det være at jeg har forstyrret gjæring så den har stoppet opp? Overførte jo ikke den lille gjærkaka til fatet...
Har aldri prøvd på dette før - og bør kanskje heller ikke gjøre det igjen....?
Har aldri prøvd på dette før - og bør kanskje heller ikke gjøre det igjen....?