Tapping av ikke utgjæret øl til fat

Har hatt et Saison ekstraktsett (faktisk) stående til gjæring på ordinært gjærings-spann i en drøy uke, men måtte reise vekk i lengre tid. Den hadde ikke avsluttet gjæringen ift forventet FG, og det produserte fortsatt CO2. For å unngå at den skulle stå fryktelig lenge på dunken etter ferdig gjæring (noe som i seg selv er krise), så tenkte jeg at det var ok å overføre til fat - for så at den gjærer ferdig der. Har trykk-kontroll på fatet. Fikk ca 1 grad temperaturfall i forbindelse med overføringen, men øker temp i skapet igjen. Opplever 1 døgn etter øverføringen at det ikke har bygget seg noe trykk i fatet. Kan det være at jeg har forstyrret gjæring så den har stoppet opp? Overførte jo ikke den lille gjærkaka til fatet...
Har aldri prøvd på dette før - og bør kanskje heller ikke gjøre det igjen....?
 
Den kunne godt stått "lenge" på gjæringsspannet..

Du har fjernet ølet fra mesteparten av gjæren, det er ikke helt optimalt. Da vil det også ta lengre tid. Men hvis fatet ikke er trykksatt for tetting, så vil det ikke nødvendigvis bygge seg opp noe trykk da det kan slippe ut mellom pakningen.
 
Tilbake
Topp