Hei.
Et øl modnes ofte kjappere med høyere temperatur. Når man tapper øl på flasker får ølet omtrent to uker ekstra modning med høy temperatur enn når man tapper på fat.
Vil dette påvirke modningsprosessen på et øl tappet på fat?
Si at man lager en APA og tapper den på fat, har den da modnet seks uker etter bryggedag? Altså med to uker på gjæring og fire uker på fat.
Eller vil ølet på fat ta lengre tid før det modnes enn ølet på flaske?
Et øl modnes ofte kjappere med høyere temperatur. Når man tapper øl på flasker får ølet omtrent to uker ekstra modning med høy temperatur enn når man tapper på fat.
Vil dette påvirke modningsprosessen på et øl tappet på fat?
Si at man lager en APA og tapper den på fat, har den da modnet seks uker etter bryggedag? Altså med to uker på gjæring og fire uker på fat.
Eller vil ølet på fat ta lengre tid før det modnes enn ølet på flaske?
Sist redigert: