Stikkordsvarianten av hvordan det foregår her:
Tapper øl over fra gjæringsdunken til en annen stor bøtte. Bruker dunk med kran i bunnen. Lar det renne forsiktig over, bruker silikonslange. Gjæringsunken på bordet og bøtta på gulvet, så renner det av seg selv. Når det er nesten tomt, så stopper vi. Da blir mye grums liggende ijgjen i gjæringsdunken.
Deretter ser vi hvor mange liter det er i bøtta, og tilsetter riktig mengde sukkerlake for karbonering. Rører forsiktig.
Så venter vi ei stund, så grums får lagt seg på bunnen i bøtta.
DNeste er flasking. SBruker flaskefyller (tynt rør som kobles på kranen i bunnen av bøtta).
Vi flasker til det er nesten tomt i bøtta, og på den måten så får man enda en runde hvor grums ligger igjen og blir borte.
Siste punktet for å unngå grums: Skjenk forsiktig fr flaske til glass. Stopp når du ser at grumset kommer mot tuten av flaska. Da blir bunnfallet (grumset på bunnen av flaske) igjen på flaske, og det som er i glasset er klart og fint
Håndter flasken pent, så du ikke virvler opp grums før du heller i glass.