Har nå satt en IPA fra Mangrove Jack (og en Porter). På begge disse står det at flaskene skal stå minst to uker i romtemperatur (ok), og så en uke "kjølig". Jeg sliter litt med både vinkjeller og begrenset kjøleskapsplass. Hva er poenget med denne kjøleperioden.. kan jeg ikke heller la det stå i romtemp i 3 uker (eller mer) og bare ta det via kjøleskap direkte til drikking?
Jeg kan prøve på en egen tolkning: 23 grader er ikke optimalt for ølet i lengden, og siden det "holder" med to uker for karboneringens skyld kan resten av modningen med fordel foregå kaldt. Ja, også sier noen at det blir klarere da. Men hvis jeg uansett ser for meg å drikke dette i løpet av en måneds tid maks, så gjør det kanskje ikke så mye med tre-fire uker i romtemp etter tapping for så drikking direkte? Ellers kan jeg kjøpe et ekstra kjøleskap selvsagt..
Takker for svar
Jeg kan prøve på en egen tolkning: 23 grader er ikke optimalt for ølet i lengden, og siden det "holder" med to uker for karboneringens skyld kan resten av modningen med fordel foregå kaldt. Ja, også sier noen at det blir klarere da. Men hvis jeg uansett ser for meg å drikke dette i løpet av en måneds tid maks, så gjør det kanskje ikke så mye med tre-fire uker i romtemp etter tapping for så drikking direkte? Ellers kan jeg kjøpe et ekstra kjøleskap selvsagt..
Takker for svar