Temperatur og gjæring på flaske

I alle oppskrifter står det at gjæring på flasker skal foregå i romtemperatur.
Ser at det er noe kaldt i boden jeg har ølet i nå og lurer på om rundt 17 grader er for lite? Har skrudd ovnen opp på maks, men det hjelper lite.
Vil ølet bli ferdig på to uker med så lav temperatur?
 
Du mener nok karbonering på flaske og ikke gjæring.... Men det er ikke noe problem med 17 grader, men det tar noe mer tid.... Men husk att ølel helst bør lagres noen uker eller måner fo att det skal bli godt.
 
Er det mulig å plassere flaskene høyt i rommet?
Normalt så er det varmere oppunder taket enn nede ved gulvet.

Om det blir ferdig karbonert eller ikke på 14 dager er helt umulig å svare på.
Tror du må komme med mye mer info før noen vil tippe noe som helst.
 
I stedet for å varme hele boden, kan du lage en kasse / telt rundt flaskene med en ufarlig varmekilde. Setter du dem på en varmematte / frostkabel (ikke ovn) og dekker over, skulle det hjelpe
 
Du mener nok karbonering på flaske og ikke gjæring.... Men det er ikke noe problem med 17 grader, men det tar noe mer tid.... Men husk att ølel helst bør lagres noen uker eller måner fo att det skal bli godt.
Takk for raskt svar :)
Ble litt beroliget. Har flyttet flaskene opp på benken heller enn under der de vanligvis står. Bruker et termometer som måler rommet som i tillegg har en liten probe. Nå viser det 17,5 og det stiger sakte.
 
Er det mulig å plassere flaskene høyt i rommet?
Normalt så er det varmere oppunder taket enn nede ved gulvet.

Om det blir ferdig karbonert eller ikke på 14 dager er helt umulig å svare på.
Tror du må komme med mye mer info før noen vil tippe noe som helst.
Takk for svar! Har fulgt rådet ditt og flyttet flaskene opp på benken. Det er litt varmere der. Når de sto under benken gikk temperaturen ned til 16,5 grader, mens temperaturen på veggen over benken var 19,5. Det er i tillegg en yttervegg. Ser mye bedre ut nå!
 
I stedet for å varme hele boden, kan du lage en kasse / telt rundt flaskene med en ufarlig varmekilde. Setter du dem på en varmematte / frostkabel (ikke ovn) og dekker over, skulle det hjelpe
Det er jo faktisk en skikkelig god ide for fremtiden! Skal sjekke ut varmematter og se om ikke dette kunne blitt en varig løsning. Takker og bukker for svar!
 
Tilbake
Topp