Noen her som lagrer overgjærende øltyper kaldt? det vill si ca 0 °C ?
Hos meg lar jeg hovedgjæringen skje i et rom mellom 18 og 20 °C. Så temp i vørteren vørteren kan stige kanskje til 25 °C . Jeg måler ikke dette men tror det er sånn.
Etter 6-7 dager regulerer jeg temp ned til 15 °C og da venter jeg 10 til 15 dager før jeg flasker (avhengig av når jeg får tid). Men jeg leser i boka Brew Like a Monk at nesten alle (untatt Westvleteren tror jeg) Trappistenøl lagres flere uker rund 2 °C etter gjennomsnitt en uke hovedgjæring.
Hos meg lar jeg hovedgjæringen skje i et rom mellom 18 og 20 °C. Så temp i vørteren vørteren kan stige kanskje til 25 °C . Jeg måler ikke dette men tror det er sånn.
Etter 6-7 dager regulerer jeg temp ned til 15 °C og da venter jeg 10 til 15 dager før jeg flasker (avhengig av når jeg får tid). Men jeg leser i boka Brew Like a Monk at nesten alle (untatt Westvleteren tror jeg) Trappistenøl lagres flere uker rund 2 °C etter gjennomsnitt en uke hovedgjæring.