Hei.
Har lest og spekulert i dagevis, men tenker det er like lurt med et par spørsmål her. Utstyr på vei og til uka skal jeg sette min aller første batch.
Men trenger en par avklaringer:
1. Når jeg mesker (BIAB) på f.eks 65 grader og skal øke gradene mot slutten (opp til 75 f. eks) gjør jeg vel det enklest med å tilsette nytt vann (sparging) over posen som ligger på en rist over kokekaret. Men da må jeg vel ha en høyere strike temp på sparge-vannet. Og hvordan beregner jeg dette?
2. Er det best å helle sparge-vannet over hele posen eller oppnås samme effekt ved å legge posen i et nytt kar med det nye vannet? Det er kanskje dette som er forskjellen på batch sparging og dunk?
3. Hvordan beholder jeg best riktig temperatur under mesking? Pakker man inn meske/kokekjelen i liggeunderlag, eller kan jeg ha kokeplaten på varmefunksjon om temperaturen synker. Risikerer jeg at posen brenner seg fast?
Takknemlig for noen råd og tips rundt dette...
Har lest og spekulert i dagevis, men tenker det er like lurt med et par spørsmål her. Utstyr på vei og til uka skal jeg sette min aller første batch.
Men trenger en par avklaringer:
1. Når jeg mesker (BIAB) på f.eks 65 grader og skal øke gradene mot slutten (opp til 75 f. eks) gjør jeg vel det enklest med å tilsette nytt vann (sparging) over posen som ligger på en rist over kokekaret. Men da må jeg vel ha en høyere strike temp på sparge-vannet. Og hvordan beregner jeg dette?
2. Er det best å helle sparge-vannet over hele posen eller oppnås samme effekt ved å legge posen i et nytt kar med det nye vannet? Det er kanskje dette som er forskjellen på batch sparging og dunk?
3. Hvordan beholder jeg best riktig temperatur under mesking? Pakker man inn meske/kokekjelen i liggeunderlag, eller kan jeg ha kokeplaten på varmefunksjon om temperaturen synker. Risikerer jeg at posen brenner seg fast?
Takknemlig for noen råd og tips rundt dette...