Hei
Tenkte å lage et lett, billig og drikkevennlig gjesteøl til sommeren. Utgangspunktet var to bokser Muntons Perfect Pint Scottish Export, 22 liter kokt vann og Danstar Windsor overgjær.
Vørteret ble satt i kjeller da den holdt ca. 17 grader. Gjæringa startet fint og det putra godt i ca. 4 dager. Men med et værskifte sank tempen i kjelleren til 13 grader og gjæringa stoppet helt opp.
Hva nå? Skal jeg flytte gjærkaret til en varmere plass for å se om det tar seg opp igjen eller hva?
Trenger råd ???
Tenkte å lage et lett, billig og drikkevennlig gjesteøl til sommeren. Utgangspunktet var to bokser Muntons Perfect Pint Scottish Export, 22 liter kokt vann og Danstar Windsor overgjær.
Vørteret ble satt i kjeller da den holdt ca. 17 grader. Gjæringa startet fint og det putra godt i ca. 4 dager. Men med et værskifte sank tempen i kjelleren til 13 grader og gjæringa stoppet helt opp.
Hva nå? Skal jeg flytte gjærkaret til en varmere plass for å se om det tar seg opp igjen eller hva?
Trenger råd ???