Hei
Fikk brukt min nye fine Thermapen i går for første gang og gjorde en interessant observasjon. Da jeg foretok temperaturmålinger underveis i meskingen så var det ekstremt store forskjeller fra hvor jeg målte. I midten av gryten lå temperaturen på 62 grader mens ute langs kanten nærmet den seg 66. Denne forskjellen vedvarte selv etter røring
Når jeg så skulle heve temperaturen til utmesk så var forskjellene enda større. Når jeg ute ved kanten nådde måltemperatur på 76 grader, var temperaturen i midten 69-70. Også her hadde det liten effekt å røre.
Noen som har lignende erfaringer? Og ikke minst råd om hvordan man skal forholde seg til dette?
NB: Brygger BIAB
Fikk brukt min nye fine Thermapen i går for første gang og gjorde en interessant observasjon. Da jeg foretok temperaturmålinger underveis i meskingen så var det ekstremt store forskjeller fra hvor jeg målte. I midten av gryten lå temperaturen på 62 grader mens ute langs kanten nærmet den seg 66. Denne forskjellen vedvarte selv etter røring
Når jeg så skulle heve temperaturen til utmesk så var forskjellene enda større. Når jeg ute ved kanten nådde måltemperatur på 76 grader, var temperaturen i midten 69-70. Også her hadde det liten effekt å røre.
Noen som har lignende erfaringer? Og ikke minst råd om hvordan man skal forholde seg til dette?
NB: Brygger BIAB