LarsUlv
Norbrygg-medlem
Jeg har en batch med Belgisk quadrupel som dessverre ikke har karbonert seg på flaske slik den skulle.
ABV var på 10,5% før flasking.
Tilsatte 8,5 gram sukker pr liter så det skal være plenty sukker til å oppnå ønsket karboneringsnivå. (Dette er mye, men innenfor stildefinisjonen.
Hadde utgjæring på 86% prosent, så jeg er ikke redd for flaskebomber tross mye sukker til karbonering.
Men gjæren var nok for sliten til å ta en runde til med arbeid. Flaskene har stått i 6 uker nå, så det er nok ikke det at den har fått for kort tid som er problemet heller.
Jeg tilsetter rehydrert tørrgjær etter DENNE metoden tenkte jeg.
Det jeg lurer på er om det er smart å kjøle ned flaskene før jeg åpner de opp for å tilsette en dose gjær og så korker igjen. Eller er det bare å kjøre på med flaskene romtemperert?
ABV var på 10,5% før flasking.
Tilsatte 8,5 gram sukker pr liter så det skal være plenty sukker til å oppnå ønsket karboneringsnivå. (Dette er mye, men innenfor stildefinisjonen.
Hadde utgjæring på 86% prosent, så jeg er ikke redd for flaskebomber tross mye sukker til karbonering.
Men gjæren var nok for sliten til å ta en runde til med arbeid. Flaskene har stått i 6 uker nå, så det er nok ikke det at den har fått for kort tid som er problemet heller.
Jeg tilsetter rehydrert tørrgjær etter DENNE metoden tenkte jeg.
Det jeg lurer på er om det er smart å kjøle ned flaskene før jeg åpner de opp for å tilsette en dose gjær og så korker igjen. Eller er det bare å kjøre på med flaskene romtemperert?