Brygger en Kinn Prestesonen, oppskriften sier 40% pale, 30% amber og 30% brown. Jeg hadde feilestimert maltbehldningen min og fikk kun ca 20% amber og 20% brown, resten pale. Siden den skal på eikefat var total mengde øl ganske vesentlig. Da jeg skulle pitche stusset jeg på at det hadde bunnfelt vel lite gjær i kolben etter runden på magnetrøreren så tok en gravity-måling av starteren som viste 1.04 - altså dau gjær. Har satt en starter på noe annet jeg hadde (WLP-002) og vørteren står i kjøleskapet, skal pitche i kveld tenkte jeg.
Så til spørsmålet: Er det noe prinsipielt problem å lage en mini-vørter i morgen av det manglede amber/brown (+ nok basismalt for å få konvertering), koke dette, kjøle ned og ha i gjæringskaret som da er godt i gang? Er i utgangspunktet ikke spesielt sugen på å la den stå lengre enn nødvendig før jeg pitcher til tross for at den står kaldt.
Enkleste alternativ er selvsagt å gi balla å la den være som den er, men skal man lage en klone bør den jo være så klone som mulig (bortsett fra bruken av eikefat da...) Et annet alternativ er å la den stå kaldt et døgn til før pitching slik at jeg får laget minivørteren før.
Innspill?
Så til spørsmålet: Er det noe prinsipielt problem å lage en mini-vørter i morgen av det manglede amber/brown (+ nok basismalt for å få konvertering), koke dette, kjøle ned og ha i gjæringskaret som da er godt i gang? Er i utgangspunktet ikke spesielt sugen på å la den stå lengre enn nødvendig før jeg pitcher til tross for at den står kaldt.
Enkleste alternativ er selvsagt å gi balla å la den være som den er, men skal man lage en klone bør den jo være så klone som mulig (bortsett fra bruken av eikefat da...) Et annet alternativ er å la den stå kaldt et døgn til før pitching slik at jeg får laget minivørteren før.
Innspill?