Tilsette sukker noen dager ut i gjæringen. Ok?

Hei.

Satt en belgisk dobbel og bommet veldig med OG. Siktet på 1062, men utbyttet ble utrolig lavt og jeg fikk 1052. Brukte ikke sukker i vørteren, så jeg vurderer å koke opp sukkerlake og tilsette dette i gjæringskaret i morgen.

Er det noen som har noen formening om hvorvidt dette er en god eller dårlig ide?

Svar mottas med takk.

Rune.
 
Det går helt fint. Men siden du har OG1052 skal FG være lavere enn plannlagt også. Muligens blir ølet tørr nok og lettdrikkelig uten sukker nå.
:biersmile:
 
Gjorde akkurat det samme med en tripel denne uka, etter inspirasjon fra denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,242.0.html
 
Tenkte å piffe opp en barley wine jeg har til gjæring, og tilsett sukker. OG var på 86, som for såvidt er innafor, men..
Men lurer på om jeg er litt seint ute. Har gjæra i 5 dager, brukte wlp007. Bare å peise på?
 
Peis på. Har ein rest av juleøl vår 10 liter. Titsatte cornsirup på dag 4.

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Tilbake
Topp