Jeg har 50 liter undergjæret (wlp830) bokkøl/juleøl (OG 1.062) som ble brygget 09.01.2012, gjæret i 2 stk 30 liters kar, de ble "racket" til sekundærgjæringsspann etter 3 uker. Nå har de stått 6 uker på sekundærspannet (nesten 9 uker siden brygging).
Det første spannet tappet jeg på fat med tvungen karbonering for en ukes tid siden, og det var nesten ikke gjær i bunnen av karet.
Det andre spannet med 25 liter skal jeg ha på flasker. Jeg tipper det er for lite gjær igjen til å få en normal karbonering uten tilsetning av gjær.
Tenker å tilsette 6 gram sukker pr. liter for å få et allround kullsyreinnhold
Kan jeg f.eks. bruke litt av en pose med tørrgjær ment for baking for å få gang på karboneringen? Vil det påvirke smaken på ølet?
Det første spannet tappet jeg på fat med tvungen karbonering for en ukes tid siden, og det var nesten ikke gjær i bunnen av karet.
Det andre spannet med 25 liter skal jeg ha på flasker. Jeg tipper det er for lite gjær igjen til å få en normal karbonering uten tilsetning av gjær.
Tenker å tilsette 6 gram sukker pr. liter for å få et allround kullsyreinnhold
Kan jeg f.eks. bruke litt av en pose med tørrgjær ment for baking for å få gang på karboneringen? Vil det påvirke smaken på ølet?