Marius K.
Norbrygg-medlem
Jeg er helt newbie på fating og har nå mitt første øl stående til karbonering, en belgisk blonde. Jeg testet det første glasset i går etter at fatet har stått 4 dager på 7 grader med et trykk på 1 bar. Det skal da tilsi 2,5 volum CO2. Ølet var fortsatt noe tamt, men jeg antar det tar mer enn 4 dager før det er ferdig karbonert. Det jeg lurer på er vel i grunn om jeg likevel skal øke trykket noe. Belgisk blonde skal vel ha rundt 3-4 volum CO2 for å være "i stil". Et trykk på 1,4 bar vil gi ca. 2,9 volum CO2 så jeg tenkte kanskje prøve meg på det, men så har jeg forstått det slik at antall volum CO2 oppfattes noe ulikt mellom flaskekarbonering og karbonering på fat. Hva tenker dere med erfaring med fating, bør jeg dra den opp til 1,4 bar (2,9 volum CO2) eller blir det for heftig? Vil jeg klare å servere uten for mye skum på 1,4 bar eller må jeg da justere trykket ned ved servering? Jeg har slanger som er rundt 1,6 meter tror jeg...