Tips til min første imperial stout

Hei!
Jeg har tenkt å lage en imperial stout, noe jeg aldri før har gjort. oppskriften jeg har kommet fram til ser slik ut:
Imperial Stout

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          22.0
Total Grain (kg):        8.300
Total Hops (g):          110.00
Original Gravity (OG):    1.113  (°P): 26.5
Final Gravity (FG):      1.028  (°P): 7.1
Alcohol by Volume (ABV):  11.10 %
Colour (SRM):            31.2  (EBC): 61.5
Bitterness (IBU):        33.6  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
3.600 kg Liquid Malt Extract - Dark (43.37%)
3.600 kg Liquid Malt Extract - Light (43.37%)
0.500 kg Dry Malt Extract - Dark (6.02%)
0.300 kg Chocolate (3.61%)
0.300 kg Crystal 120 (3.61%)

Hop Bill
----------------
50.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.3 g/L)
10.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
10.0 g Fuggles Pellet (5.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
15.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
15.0 g Fuggles Pellet (5.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
10.0 g Fuggles Pellet (5.7% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.5 g/L)

Blir dette noe bra, evt. hva bør jeg gjøre av endringer? Alle tips mottas med stor takk. Har forresten tenkt å gjære med safbrew t-58
 
Om jeg får være så frekk?
Ta en titt på Gahrs oppskrift under oppskrifter her på forumet. En nydelig stout som bare blir bedre og bedre jo eldre den blir.
 
Det er vanlig med veldig mye høyere IBU på imp. stouts. Du merker ikke bitterheten så mye i et så sterkt øl.
 
Ok takk for svar! Jeg har nettop kjøpt inn et stort parti fra bryggselv.no,så har planer om å bruke det jeg har kjøpt inn. Men roasted barley brude jeg vel egentlig ha husket på. Men hvor IBU bør jeg ha på brygget? Jeg har noe admiral, cascade og athum liggende. Er dette noen typer som kan være bra for å få opp bitterheten? Oppskriften til gahr finner jeg ikke. Regner med at det er på tide å bli skikkelig, betalende, medlem på norbrygg snart  :yes:
 
Kan love deg, den oppskriften til Gahr er verd medlemskontigenten alene.  :biersmile:
Aldeles nydelig øl.
 
Tilbake
Topp