Tips til sommerøl

Vi brygget vår første lager for et par mnd siden, 100 % pilsnermalt, saaz og wyeast 2001 Urquel. Veldig fornøyd, smaker mye og godt. Tenkte å brygge en ny lager til uka. Har bestilt white labs german lager gjær, og en annen rimelig fersk lager gjær (ble noe tull med bestillingen så er usikker på hva som kommer). Forventer å rekke og bygge opp starter. Tenkte ett brygg, to gjæringskar, to forskjellige gjær-typer (mest for å lære forskjellige gjærtyper å kjenne).

Vi har godt utvalg i malt (pilsner, munich, pale + div spesialmalt). På humlefronten er det litt skralt ser jeg nå, men vi har saaz, hallertau mittelfruh og pacifica, 100 g av hver. Ellers en del "ale-humle", mest engelsk og amerikansk.

Hva anbefales i lagerøl når det gjelder humle egentlig? kan f.eks. northern brewer e.l. brukes som bitter, eller går det et skille mellom humle som egner seg for lager og ale!?

Oppsummert lurer vi på; hva skal bli vårt sommerøl 2013?
 
Tilbake
Topp