:help:
Ser etter klone muligheter på denne herlige belgieren..
er det noe som har prøvd å torturere munkene til og oppgi maltsammensettning ??
smakte den en gang , har en til på modning hjemme men venter med den noen år til..
setter pris på hjelp her om dere har sett brukbare oppskrifter :brygging:
edit: fant denne her ,, er usikker på om denne fungerer .. evt. bytte basis malt med maris otter
Recipe Type: All Grain
Yeast: WLP 530
Yeast Starter: 2-3L
Batch Size (Gallons): 5.5
Original Gravity: 1.071
Final Gravity: 1.015
IBU: ?
Boiling Time (Minutes): 60
Color: ?
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14 days at 68
Additional Fermentation: Bottle condition for 3 weeks
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14 days at 68
Tasting Notes: See below
Grain:
17.5 lb Dingemans Belgian Pilsner
1 lb Caramunich (belg)
.44 lb Biscuit
.31 lb Aromatic
.25 lb Special B
.19 lb Chocolate
Candi Sugar:
1 bottle of the Dark Candi Syrup(this is key, use the syrup)
.25 Amber Rock Candi
Added with 15 mins left in the boil
Hops:
1.25 oz. Styrian Golding (60 min)
.25 oz. Styrian Goldings (15 min)
.25 oz. Haullertauer (15 min)
.25 oz. Styrian Goldings (1 min)
.25 oz. Haullertauer (1 min)
Yeast: WLP 530 (probably gonna want to make a 1 gallon starter)
Single infusion mash at 149 for 90 min. Mash out at 170 for 10-15 min. Sparge at 170. Boil for 60 minutes.
I did this one last november and its awesome! Lots of sweet, molasses and raisins a little heavy on the tounge with a suprisingly crisp finish.
Ser etter klone muligheter på denne herlige belgieren..
er det noe som har prøvd å torturere munkene til og oppgi maltsammensettning ??
smakte den en gang , har en til på modning hjemme men venter med den noen år til..
setter pris på hjelp her om dere har sett brukbare oppskrifter :brygging:
edit: fant denne her ,, er usikker på om denne fungerer .. evt. bytte basis malt med maris otter
Recipe Type: All Grain
Yeast: WLP 530
Yeast Starter: 2-3L
Batch Size (Gallons): 5.5
Original Gravity: 1.071
Final Gravity: 1.015
IBU: ?
Boiling Time (Minutes): 60
Color: ?
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14 days at 68
Additional Fermentation: Bottle condition for 3 weeks
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14 days at 68
Tasting Notes: See below
Grain:
17.5 lb Dingemans Belgian Pilsner
1 lb Caramunich (belg)
.44 lb Biscuit
.31 lb Aromatic
.25 lb Special B
.19 lb Chocolate
Candi Sugar:
1 bottle of the Dark Candi Syrup(this is key, use the syrup)
.25 Amber Rock Candi
Added with 15 mins left in the boil
Hops:
1.25 oz. Styrian Golding (60 min)
.25 oz. Styrian Goldings (15 min)
.25 oz. Haullertauer (15 min)
.25 oz. Styrian Goldings (1 min)
.25 oz. Haullertauer (1 min)
Yeast: WLP 530 (probably gonna want to make a 1 gallon starter)
Single infusion mash at 149 for 90 min. Mash out at 170 for 10-15 min. Sparge at 170. Boil for 60 minutes.
I did this one last november and its awesome! Lots of sweet, molasses and raisins a little heavy on the tounge with a suprisingly crisp finish.