Nøkleby
Norbrygg-medlem
Sitter og drodler med tanken om å lage en IPA som blir delt opp og tilsatt to forskjellige gjærtyper. en belgisk type som fks WLP 500 og en med Wyeast 1056/us-05 el.
Så til problemet/utfordring?
Siden jeg skal dele opp en og samme batch er jeg nødt til å ha dette i samme gjærskap. La oss si jeg tenker å la dette skje på 20grader, hvilken av disse to gjærtypene jobber mest og produserer mest varme? Tanken er jo å holde jevn temp i skapet men et lite kompromiss må nok til da sensoren for skapet kan bare festes på en av dunkene.
Og så er det også mulig å kombinerere disse to gjærtypene med tanke på temperatur i det hele tatt uten å gå for mye på bekostning av uheldige smaker i brygget?
Så til problemet/utfordring?
Siden jeg skal dele opp en og samme batch er jeg nødt til å ha dette i samme gjærskap. La oss si jeg tenker å la dette skje på 20grader, hvilken av disse to gjærtypene jobber mest og produserer mest varme? Tanken er jo å holde jevn temp i skapet men et lite kompromiss må nok til da sensoren for skapet kan bare festes på en av dunkene.
Og så er det også mulig å kombinerere disse to gjærtypene med tanke på temperatur i det hele tatt uten å gå for mye på bekostning av uheldige smaker i brygget?