Topphøste fra alle øltyper?

Aasberg

Norbrygg-medlem
Vet man ikke bør bunnhøste gjær fra øl med høy alkoholprosent, men kan man topphøste fra slike brygg? Brygget en Imperial stout igår som står til åpen gjæring nå med en herlig gjærtopp på.
 
Skulle være greit det. Jeg har iallefall ikke hørt eller lest at dette er fy-fy. Men få gjerne innspill fra flere. (Regner med at du vet at det første "lokket" skal kastes)

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Ja, fjærnet det lokket tidligere idag, med 28l imp stout i ett 30liters kar så var jeg pent nødt.

Noen flere som har erfaringer å dele?
 
Det er vel store mengder alkohol som er skadelig, ikke sukkermengden. Så lenge du får høstet før det blir store mengder alkohol skal det vel gå bra. Har ikke erfaring, men det er min teori iallefall.
 
Du må fjerne og kaste det første lokket. Inneholder døde gjærceller etc. Det vil danne seg et nytt lokk og fra det og utover er det bare å høste i vei

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
68455e7cb7abb1de861974a40117faea.jpg


Slik så det ut. Jeg skummet av ca klokken 20:00 idag. Jeg sjekket nå, og det ser helt likt ut. Ikke noe tykt gjærlag men bobler osv. når bør jeg høste? Vil gjøre dette på rett tidspunkt.

Sent fra min SM-A310F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp