Ship o'hoi
Er det noen som har erfaring med bruk av tørket frukt i øl?
Kunne tenke meg å smaksette en Saison(eller finnes det andre øltyper som passer bedre?) med tørket frukt som svisker, aprikoser, rosiner, fiken, dadler eller lignende. Ved å tilsette tørket frukt så regner jeg med at det blir en del ekstra sukker(fruktsukker) i øl'en.
Så da lurer jeg på:
Når vil det være best å tilsette frukten?
Bør frukten kokes først for å drepe bakterier?
Vil fruktsukkeret bli omdannet til alkohol eller kullsyre?
Hvis det blir omdannet til alkohol, hvordan vet jeg da alkoholprosenten?
Hvis det blir omdannet til kullsyre, hvordan kan jeg da beregne hvor mye kullsyre det blir i øl'en?
Er det andre ting man bør huske på?
Takker for svar!
Er det noen som har erfaring med bruk av tørket frukt i øl?
Kunne tenke meg å smaksette en Saison(eller finnes det andre øltyper som passer bedre?) med tørket frukt som svisker, aprikoser, rosiner, fiken, dadler eller lignende. Ved å tilsette tørket frukt så regner jeg med at det blir en del ekstra sukker(fruktsukker) i øl'en.
Så da lurer jeg på:
Når vil det være best å tilsette frukten?
Bør frukten kokes først for å drepe bakterier?
Vil fruktsukkeret bli omdannet til alkohol eller kullsyre?
Hvis det blir omdannet til alkohol, hvordan vet jeg da alkoholprosenten?
Hvis det blir omdannet til kullsyre, hvordan kan jeg da beregne hvor mye kullsyre det blir i øl'en?
Er det andre ting man bør huske på?
Takker for svar!