Hei.
Jeg skal prøve meg på en batch med eplecider, men prøve å få den noe søtere enn de tørreste.
Har kjøpt inn 10.5 liter eplejuice og WB06 tørrgjær.
Spørsmålet mitt er hvordan man nedskalerer ved bruk av tørrgjær, er det så enkelt som å prøve å måle riktig gram med gjær? (I den grad Ikea vekten min er noe å stole på når det er snakk om så lite...)
Det skal jo være 5-8 gram gjær per 10 liter i følge instruksene..
Og hvis man velger da å bruke 5 gram i stedet for 8 gram, kan det da hende at den ikke gjærer så langt ned?
Eller påvirker gjær såpass mye annet at det er dumt å ha for lite av det?!
Jeg ser for meg FG på 1010, men håper på 1020, men har kjøpt inn laktose for å være sikker på at jeg får den sødmen jeg ser for meg!
Jeg skal prøve meg på en batch med eplecider, men prøve å få den noe søtere enn de tørreste.
Har kjøpt inn 10.5 liter eplejuice og WB06 tørrgjær.
Spørsmålet mitt er hvordan man nedskalerer ved bruk av tørrgjær, er det så enkelt som å prøve å måle riktig gram med gjær? (I den grad Ikea vekten min er noe å stole på når det er snakk om så lite...)
Det skal jo være 5-8 gram gjær per 10 liter i følge instruksene..
Og hvis man velger da å bruke 5 gram i stedet for 8 gram, kan det da hende at den ikke gjærer så langt ned?
Eller påvirker gjær såpass mye annet at det er dumt å ha for lite av det?!
Jeg ser for meg FG på 1010, men håper på 1020, men har kjøpt inn laktose for å være sikker på at jeg får den sødmen jeg ser for meg!