1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tørrhumle pils

En tråd i 'Råvarer' startet av CAMØRN, 3 Mai 2016.

  1. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Jeg har laget en lys sommer pils med Hersbrucker humle.
    Batchen ble delt i to.
    Jeg har lyst å prøve å tørrhumle den ene delen med noe jeg har liggende. Hvordan er det å tørrhumle pils?
    Jeg har Cascade, Centennial og Citra liggende i fryseren.
    Tar imot tips og forslag med takk!
     
  2. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Har tørrhumlet tsjekkisk pils med Saaz. Kjempegodt:)
     
  3. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Bruker Cascade og Hallertau mittelfrueh på Brooklyn lager. Fine greier. 10 gram av hver sort på 11 liter.
     
  4. B3nd1k

    B3nd1k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Cascade og Citra er ihvertfall en fin blanding!
     
  5. Jens Kristian

    Jens Kristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvernaland
    Jeg er helt enig. Pils med amerikanske humler er en nydelig sommerdrikke.
     
  6. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Må vel isåfall være små mengder skal man kjenne at det er en pils i bakgrunnen.
     
    KriHart og CAMØRN liker dette.
  7. CAMØRN

    CAMØRN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nittedal
    Anbefalinger på mengde?
     
  8. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Har ikke prøvd det tidligere, men ville ikke tørrhumlet med mer enn 0.5g/l. Smak etter 5 dager og eventuelt tilsette mer.
     
  9. Jens Kristian

    Jens Kristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvernaland
    Det kommer selvfølgelig an på i hvor stor grad det er viktig å kjenne pils smak. Jeg brygger en oppskrift basert på ABC West Coast Lager. Den smaker ikke mye pils, men kombinasjonen av pilsoppskrift og amerikanske humler gir en veldig ren fin smak med friskheten fra humlene. Jeg liker den veldig godt selv, og det er det eneste ølet kona min nesten forlanger skal være på plass om sommeren. Den blir tørrhumlet med ca 2 g/l.
     
  10. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Har en pils jeg kan tenke meg å gjøre en vri med. FG 1.014 ble for høy og med bitterhet midt på tredvetallet
    så er den litt daff etter min smak. Tenker derfor å tørrhumle den men på hvilket tidspunkt bør dette gjøes?
    Har gjæret i fem dager nå og er på vei opp mot ca 15C. Planen er å holde der ca en uke før den går ned til 10C og videre ned til cc. Vil det være for tidlig å hume etter 14 dager?
    Humla får da knappe to uker i karet pluss noen dager med cc.
     

Del denne siden