Litt klaring og cold crash legger det aller meste på bunn. Deretter gjelder det å ikke være alt for gjerrig når det skal tappes på fat/flaske.
Dette gjelder selvsagt ikke for omtapping til sekundærgjæring.
Jeg har også et par gjæringskarkar stående nå, med masse humle etter en relativt dårlig bryggedag... Og har tørrhumlet med pellets rett i karet.
Kan det være lurt å filtrere ved omstikking ? Tenkte på med et slikt filter http://www.bryggselv.no/products/humlefilter-rustfri
Sett det kaldt en stund så ordner det seg nok. Har selv hatt avksyelig skitne øl i karet, men resultatet i glass var knallfint. Ville absolutt ikke tatt meg bryet med å kjøpe et humlefilter (som forøvrig er til å ha i kokekjelen) for å filtrere.
Tørrhumlet for første gang for noen uker siden, slapp bare humle nedi gjennom korken på siden av balongen lot det ligge over 2 uker, alt ligger på bunnen og jeg synes ølet smaker OK.
Mener jeg leste et sted at man skulle sterilisere humla og pakken i starsan før man kastet det oppi gjæringskaret?
Noen som kan gi tilbakemelding på dette?
Mener jeg leste et sted at man skulle sterilisere humla og pakken i starsan før man kastet det oppi gjæringskaret?
Noen som kan gi tilbakemelding på dette?
Jo, skal selve pakningen i karet kan man godt starsanere denne.
Har hendt det
Men det gjør ikke noe om saksa og posen blir desinfisert før man klipper.
Er det et poeng å vente til en er sikker på at gjæringen er helt over, slik at det har klarnet og ikke har så mye kullsyre, før en tørrhumler? Jeg prøver å ikke ha humla liggende i ølet lenger enn 5 dager, og har laget meg en liten teori om at den ikke får bunnfelt seg hvis jeg er litt utålmodig med å få hevet humla oppi.
For meg er ellers problemet med humlerester at de tetter tappestaven - og i verste fall krana til primærkaret når jeg skal tappe over i nytt kar før flasking. Det første problemet løser jeg nå gjennom å feste en (kokt) humlepose på enden av slangen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.