Prøver å få kontroll på litt for mange variabler på en gang, derfor spør jeg dere om en av dem.
Mitt første allgrain APA var (nesten!) udrikkelig etter flasking. Smakte på det gjennom karbonering, og det merkelige var at
- den første uka smakte det godt, fruktig, men for søtt av karoneringssukker
- midtveis i den andre uka smakte det helt forjævlig, halmaktig og ALT for tørt.
- nå, etter 4 uker er ølet godt, men litt tørt og med et bittelite hint av den halmaktige ettersmaken er igjen.
Har en annen APA på dunk, den skal tappes på fat til helgen. Etter at jeg tørrhumlet den (40g Centennial) har den også samme stramme ettersmak av halm, snerp og fusel.
Kan det være så enkelt at humlepelletsen setter usmak som må modnes vekk?
Har sørget for å gjøre flest mulige andre ting ulikt på siste batch, både grainbill, vann, mesketemp, skylling. Eneste fellestrekk er sted og gjær, en W1275 slurry..
Mitt første allgrain APA var (nesten!) udrikkelig etter flasking. Smakte på det gjennom karbonering, og det merkelige var at
- den første uka smakte det godt, fruktig, men for søtt av karoneringssukker
- midtveis i den andre uka smakte det helt forjævlig, halmaktig og ALT for tørt.
- nå, etter 4 uker er ølet godt, men litt tørt og med et bittelite hint av den halmaktige ettersmaken er igjen.
Har en annen APA på dunk, den skal tappes på fat til helgen. Etter at jeg tørrhumlet den (40g Centennial) har den også samme stramme ettersmak av halm, snerp og fusel.
Kan det være så enkelt at humlepelletsen setter usmak som må modnes vekk?
Har sørget for å gjøre flest mulige andre ting ulikt på siste batch, både grainbill, vann, mesketemp, skylling. Eneste fellestrekk er sted og gjær, en W1275 slurry..