Tørrhumling - Pellets eller blomst

Vi har brygget et par IPA nå, og i den ene har vi tørrhumlet med 150g humleblomst, og i den andre 150g pellets. Etter at de nå har stått til tørrhumling i 5 dager er aromaen i den humlet med pellets meget kraftig, mens den er tilnærmet totalt fraværende i den humlet med blomst. Er det noen andre som har tilsvarende erfaring, og vet svaret på hvorfor det er slik? Bør vi tilsette mer humle i form av pellets i den som er humlet med blomst? Eller bør den ha lengre kontakttid? Det skal og nevnes at vi hadde bare blomsten rett oppi, uten pose og uten vekt for å la humla synke ned.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pellets er konsentrert blomst kan du si. Så du må bruke mer blomst enn pellets for samme effekt.
 
Joda, den er grei, men har brukt 150g blomst. Det burde vel ha noe påvirkning? Igår, etter 5 dager, kjente jeg ingen forskjell på øla før og etter tørrhumlinga. Altså, tørrhumlinga med blomst har hatt tilnærmet ingen effekt, mens med pellets var forskjellen enorm.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Er det noen som vet noe om kontakttid er annerledes med blomst? Eller om det gjør noe om de flyter på topp?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bare for å gjette.. Med pellets så er blomsten knust, så bitterstoffene er mere tilgjengelig..?

Sent fra min K10000 via Tapatalk
 
Det er ikke bitterstoffer i hverken blomst eller pellets. De oppstår under koking når alfasyrene isomeriserer til iso-alfasyrer.
Pellets er som regel av typen T90, altså består de av 90% av blomsten. Man fjerner stilken og kanskje noe mer når man produserer pellets, slik at de er litt mer konsentrert.
De pelletsene du har er garantert ikke laget av eksakt samme parti som blomstene kommer fra. Hvordan de er blitt oppbevart betyr noe, du sier ikke at de er fra samme årgang heller...
Vanskelig å trekke noen allemngyldige konklusjoner på det du ser. Det som er sikkert er at blomstene dine er mindre egnet til tørrhumling enn pelletsene. Blomster virker også å suge opp mer øl og gi større svinn enn pellets.
 
Tilbake
Topp