Hei
Har satt en IPA etter oppskrift fra Nøgne-ø og skal til å tørrhumle på søndag. Dette er første gang jeg skal gjøre det og trenger derfor noen tips og vink.
1) Tørrhumling - vil det gi ekstra bitterhet i tillegg til aroma?
2) Oppdaget at jeg er tom for Cascade, som det står i oppskriften at jeg skal benytte. Noen som har tanker om alternativer? Ifm bryggingen brukte jeg chinook til bitter og Cascade til aroma. Itillegg er det da meningen at jeg skal bruke Cascade til tørrhumling. Vil Chinooken fungere bra til tørrhumling? Det er jo stor forskjell i alphasyrenivået på disse; 3,7 i cascaden mot 13,9 i chinooken...
3) Tenker å tørrhumle rett på fatene - da holder det å slenge humlen (som er blomst) rett i fatet (kanskje legge det i en bh-pose)? Eller er det å anbefale å stikke om for tørrhumling?
Har satt en IPA etter oppskrift fra Nøgne-ø og skal til å tørrhumle på søndag. Dette er første gang jeg skal gjøre det og trenger derfor noen tips og vink.
1) Tørrhumling - vil det gi ekstra bitterhet i tillegg til aroma?
2) Oppdaget at jeg er tom for Cascade, som det står i oppskriften at jeg skal benytte. Noen som har tanker om alternativer? Ifm bryggingen brukte jeg chinook til bitter og Cascade til aroma. Itillegg er det da meningen at jeg skal bruke Cascade til tørrhumling. Vil Chinooken fungere bra til tørrhumling? Det er jo stor forskjell i alphasyrenivået på disse; 3,7 i cascaden mot 13,9 i chinooken...
3) Tenker å tørrhumle rett på fatene - da holder det å slenge humlen (som er blomst) rett i fatet (kanskje legge det i en bh-pose)? Eller er det å anbefale å stikke om for tørrhumling?