Mornings!
Brygget en Porter her for en uke siden. Tilsatte vaniljestang 25 min før kokeslutt.
Nå har det kommet meg for øret at denne vaniljestangen må man kutte i to eller snitte opp for å få ut smak og aroma. Og det gjorde jo selvf ikke jeg!! (burde jo skjønt det)
Men er det noen som vet om det går an å tørrkrydre med å snitte opp en vaniljestang å tilsette den nå under gjæring? og om dette vil gi noe effekt i form av aroma og smak? Denne må jo desinfiseres.. Har fått et tips om å legge den litt i sprit først. Men vil det funke like greit å sprute litt sterkrens på den?? :biersmile:
Brygget en Porter her for en uke siden. Tilsatte vaniljestang 25 min før kokeslutt.
Nå har det kommet meg for øret at denne vaniljestangen må man kutte i to eller snitte opp for å få ut smak og aroma. Og det gjorde jo selvf ikke jeg!! (burde jo skjønt det)
Men er det noen som vet om det går an å tørrkrydre med å snitte opp en vaniljestang å tilsette den nå under gjæring? og om dette vil gi noe effekt i form av aroma og smak? Denne må jo desinfiseres.. Har fått et tips om å legge den litt i sprit først. Men vil det funke like greit å sprute litt sterkrens på den?? :biersmile: