Trashy Blonde

Trond.A

Norbrygg-medlem
Har klart å forelske meg i en, etter hva som sies, løssluppen blondine!  :roedme:
Ikke en sånn brystfager, tyggegummi-tyggende sak(denne gangen  >:D ), men
Brew Dog sin Trashy blonde.  ;D
er det noen som har forslag til hvordan en skulle klare å brygge noe som ligner?
 
Jeg sitter her og nipper på en Brewdog thrasy blonde som den så fint heter(fant den i kjøleskapet på Obs! :D ). Dette var god øl!  :skitbra:
Det jeg lurer på er om noen har noen oppskrift på noe som ligner denne? Det blir for dumt å betale så mye for en øl det kommer til å gå mye av :p Evt. noen tips i hvilken retning jeg skal gå for å få noe som ligner?
Det jeg har av informasjon er dette:
ABV: 4.1%
OG: 1041.7
IBU's: 40
Malts: Maris Otter Pale Ale Malt, Caramalt, Munich Malt
Hops: Amarillo, Simcoe, Motueka
 
Eneste er at jeg skal prøve å bytte ut Athanum med Amarillo, siden det er det som står på hjemmesiden deres. Jeg tror også jeg skal prøve å tørrhumle med 30g per humle.

Jeg tror jeg skal prøve noe slikt:
Batch Size (L):          22.0
Total Grain (kg):        3.450
Total Hops (g):          219.00
Original Gravity (OG):    1.049  (°P): 12.1
Final Gravity (FG):      1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.81 %
Colour (SRM):            6.9  (EBC): 13.6
Bitterness (IBU):        40.4  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
1.800 kg Liquid Malt Extract - Extra Light (52.17%)
1.000 kg Dry Malt Extract - Extra Light (28.99%)
0.350 kg Wheat Malt (10.14%)
0.300 kg Caramalt (8.7%)

Hop Bill
----------------
5.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
5.0 g B Saaz Pellet (6.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
5.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.2 g/L)
22.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
22.0 g B Saaz Pellet (6.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
22.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
16.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
16.0 g B Saaz Pellet (6.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
16.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
30.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)
30.0 g B Saaz Pellet (6.8% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)
30.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)
 
Denne kommer visstnok fra en som har jobbet hos brewdog :

Trashy Blonde

Target O.G. : 1.042
Target IBUS : 40

Recipe is for 23 litres.

Grist:

3754 g Pale Malt 85%
442 g Carapils Malt 10%
221 g Munich Malt 5%

90 minute Boil

Bittering Hops (all Last 15 minutes of boil):

42 g Motueka @ 7.2 % A.A.
30 g Amarillo @ 9.5 % A.A.
10 g Simcoe @ 12% A.A.

10g Irish Moss Last 15 minutes of Boil

Post Boil Hops (chucked in at around 95 degrees for 45 minutes):
I would wait now until 80
13 g Motueka
12 g Amarillo
14 g Simcoe
.

Dry Hopped with:

24 g Motueka

Matured in cask for just under three weeks.
 
Beersmith 2 Recipe Printout - http://www.Beersmith.com Recipe: Motueka Blonde
Brewer: Frode Aanes
Asst Brewer:
Style: Blonde Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16,36 l
Post Boil Volume: 13,52 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l  
Bottling Volume: 10,00 l
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 6,1 EBC
Estimated IBU: 40,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 93,6 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
1,25 kg               Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)            Grain         1        62,5 %        
0,50 kg               Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)         Grain         2        25,0 %        
0,25 kg               Vienna Malt (6,9 EBC)                    Grain         3        12,5 %        
17,98 g               Motueka [7,00 %] - Boil 20,0 min         Hop           4        16,8 IBUs    
13,48 g               Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 20,0 min   Hop           5        15,3 IBUs    
4,49 g                Simcoe [13,00 %] - Boil 20,0 min         Hop           6        7,8 IBUs      
0,50 Items            Portafloc (Boil 15,0 mins)               Fining        7        -            
5,00 g                Amarillo Gold [8,50 %] - Aroma Steep 45, Hop           8        0,0 IBUs      
5,00 g                Motueka [7,00 %] - Aroma Steep 45,0 min  Hop           9        0,0 IBUs      
0,50 g                Simcoe [13,00 %] - Aroma Steep 45,0 min  Hop           10       0,0 IBUs      
1,0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         11       -            
10,00 g               Motueka [7,00 %] - Dry Hop 7,0 Days      Hop           12       0,0 IBUs      


Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 2,00 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Mash In           Add 5,22 l of water at 75,6 C           65,6 C        75 min        

Sparge: Fly sparge with 13,14 l water at 75,6 C
Notes:
------


Created with Beersmith 2 - http://www.Beersmith.com
 
Noen som ga denne et forsøk? Noen forslag til gjærtype her?

Sommerølen må jo planlegges :)
 
Sente en mail til Brewdog med oppskriften over for å få bekreftet/avkreftet at det var den korrekte oppskriften, men fikk aldri noe svar.

Er det noen andre her som har prøvd å brygge den? Jeg prøvde meg her om dagen. Justerte litt på oppskriften og la til bitte litt mer humle... Den står til gjæring nå med Nottingham tørrgjær. Spent på resultatet.

Noen som har funnet en god oppskrift til Dead Pony Club? Er det mer eller mindre samme øl med litt forskjellig humle?

Kjøpte et par dead pony club og trashy blonde på mega her om dagen for å sjekke likheter/forskjeller, men de var alle "skunked"! Smakte forferdelig - ikke i nærheten av hvordan de egentlig skal smake. Har hatt samme opplevelse med Amerikanske øl kjøpt på systembolaget i Sverige nylig også. Men aldri tidligere...

Hvor dårlig skal man behandle øl for at de blir så dårlige i smak? Ha de stående i en kontainer i 40 varmegrader på en brygge i 3 uker?
 
Prøvde oppskriften beskrevet av @Tholthe. Den ble dritgod! Ikke i nærheten av Trashy Blonde smaksmessig, til det tror jeg det er altfor for få humletyper. Med "i nærheten" mener jeg ikke at den er dårligere. Den ble annerledes bare :) Men en veldig god IPA. Anbefales!
 
Mtp gjær:

I Punk IPA tråden så var det noen som hadde fått svar fra BD og de sa de bruker en ikke-kommersielt tilgjengelig strain, men at det nærmeste ville være 007. Hvis man stikker fingeren i luften og synser litt så tror jeg ikke det er usannsynlig at dette kan være et godt gjærvalg mtp DPK og TB og.
 
Tilbake
Topp