Har hatt en pakke Wyeast 2278 Czech Pils som er merket med 21. februar i år liggende en stund. Planen var å bruke den kort tid etter at jeg kjøpte den, men bryggingen har blitt utsatt. Gjæren opplevde også uheldigvis en par uker i romtemperatur etter kjøpet, men jeg tenkte likevel jeg at jeg skulle gi den et forsøk. Jeg var klar over at pakken nå ville trenge noen dager på å aktiveres, om det i det hele tatt ville skje, men nå - etter en ukes tid - er den faktisk fullt oppblåst.
Kan jeg bruke gjæren, eller medfører det for mye risiko med tanke på datoen og den nevnte "temperaturskaden"? Vil det være fare for at det har oppstått bakterier samt avfall fra døde gjærceller i den? Bedre å kjøre safe og bare kjøpe en ny pakke med en gang?
Kan jeg bruke gjæren, eller medfører det for mye risiko med tanke på datoen og den nevnte "temperaturskaden"? Vil det være fare for at det har oppstått bakterier samt avfall fra døde gjærceller i den? Bedre å kjøre safe og bare kjøpe en ny pakke med en gang?