Hei
Jeg brygget en lys lager på torsdag med OG 1.047, brukte Saflager w34/70 gjær, 5 pk på ca 55 liter. Gjæringstemperaturen er 9,5 grader. Jeg pitchet på litt høyere temp, ca 12-13 grader og selve gjæren var nok nærmere 20 grader, rehydrert i 6 dl kokt kjølt vann.
Det er fremdeles ikke noe tegn til gjæring etter 36 timer. Det skal også sies at jeg har mye deadspace i gjæringskaret (ca 50 liter)
Noen som har en forklaring på hvorfor det ikke er aktivitet og eventuelt en løsning?
Jeg brygget en lys lager på torsdag med OG 1.047, brukte Saflager w34/70 gjær, 5 pk på ca 55 liter. Gjæringstemperaturen er 9,5 grader. Jeg pitchet på litt høyere temp, ca 12-13 grader og selve gjæren var nok nærmere 20 grader, rehydrert i 6 dl kokt kjølt vann.
Det er fremdeles ikke noe tegn til gjæring etter 36 timer. Det skal også sies at jeg har mye deadspace i gjæringskaret (ca 50 liter)
Noen som har en forklaring på hvorfor det ikke er aktivitet og eventuelt en løsning?