Treg start av W34/70 gjær

Hei

Jeg brygget en lys lager på torsdag med OG 1.047, brukte Saflager w34/70 gjær, 5 pk på ca 55 liter. Gjæringstemperaturen er 9,5 grader. Jeg pitchet på litt høyere temp, ca 12-13 grader og selve gjæren var nok nærmere 20 grader, rehydrert i 6 dl kokt kjølt vann.
Det er fremdeles ikke noe tegn til gjæring etter 36 timer. Det skal også sies at jeg har mye deadspace i gjæringskaret (ca 50 liter)

Noen som har en forklaring på hvorfor det ikke er aktivitet og eventuelt en løsning?
 
Sist jeg brukte gjæren fikk jeg ikke start på den ved 10 grader. Prøvde å heve temp en grad og to, og røre forsiktig i dunken etter et par dager, men det hjalp ikke. Ny dose gjær måtte til tredje dag etter brygging.
Øllet endte opp med en intens hubbabubba smak. Gikk i dass etter et års lagring. Da hadde blitt noe bedre, men det var fortsatt ikke noe å drikke på...
 
Tilbake
Topp