Trenger hjelp... ASAP

Jeg holder nå på å koke vørter for Belgisk trippel..

Etter kok så kommer jeg til å sitte igjen med ca 100liter. Før kok ca 115liter.

Men SG før kok var bare 1.070..

Jeg har maltekstrakt,  men hvor mye bør jeg tilsette?
 
Fra Definisjon av øltyper:

J. Belgisk tripel
OG                 FG                 vol.%         IBU     EBC
1.065-95     1.016-24         6,9-10     20-35     7-20
Brygges ofte med lyst kandisukker.
B/A: tripel karakteriseres av en krydderaktig og fenolisk nellikduft, duft av bananer er også vanlig.
F/U: Som regel lys i fargen, skal ha kraftig og tykt skum.
S: Krydret, blomstret fruktighet med innslag av aprikos og marsipan. Lett maltpreg med middels bitterhet. Lave nivåer av humlesmak. Som regel et tydelig alkoholpreg. Tørt preg i munnen, men en mer søtlig ettersmak.
F: Fylden skal være middels til stor. Godt utgjæret, mye kullsyre.
Eks: Hvit Chimay, La Trappe Tripel, Westmalle tripel.

Det er kanskje heller sukker du bør tilsette for å beholde ølets tørre preg. Ville ikke brukt altfor mye men tror ikke 10% er noe problem. Så da kommer det vel mer an på hva slags og hvor sterkt øl du vil ha her. :) Har du oppskriften?

EDIT: tips: http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=333&Itemid=41  :brygging:
 
Jeg måtte improvisere litt.

25kilo Pils
5 kilo Hvete
2 kilo Caramellmalt ca 40l
1kilo sjokolademalt.'

Hadde håpet å klare mellom 9 og 10% alkohol

Gjær : wlp500
 
4 kg sukker vil få OG (før kok) opp fra 1.070 til 1.086. Etter kok stiger det sikkert enda mere, da havner du fort på over 1.090. Anbefaler ikke maltekstrakt, ølet har da lett for å bli for klissete og mindre tripel-aktig.
 
Høres lurt ut å tilsette sukker for å justere SG.
Jeg stusser imidlertid mer på 1kg sjokolademalt enn lav SG..  ;)
 
Tilbake
Topp